Продукти за екологично светодиодно (LED) осветление

Имаме предложения за домашно осветление – спотовете, наречени лунички и офисното осветление от квадратни клъстъри 60х60см. Индивидуалните проекти се реализират с амбиентно осветление, в комбинация с акцентирано осветление – подчертаване на конкретни детайли от интериора.

Отдавна има предложения за подмяна на крушките при автомобилите – това са стоп светлините с червени светодиоди, габаритните светлини – с бели или жълти, както и мигачите. Очакваме и появата на светодиодни фарове, където е по-сложно заради хомологацията (изискванията за насоченост и сила на светене). Нека не забравяме и лампите за интериорното осветление на купето.

Едно добре проектирано осветление може да осигури следните предимства на вашия дом, офис или промишлено предприятие:

РАВНОМЕРНА ОСВЕТЕНОСТ

Eдна 100W крушка се заменя с 5-6 светодиодни лунички. Светлината, която получаваме е достатъчна за осветление на помещение от 10-15 кв. м, което показва, че със светодиодното осветление със спотове можем да разположим по един светлинен източник на всеки 3 кв. м. и по-този начин да получим в пъти по-равномерно и ефективно осветление.

ПРИЯТНА БЯЛА СВЕТЛИНА

В последните години започна да се говори за топлина на светлината. Отправна точка може да бъде крушката с нажежаема жичка, която свети при температура 3300-3800°C и топлината на цвета на светене е 3500-4000K (келвини). Келвините са мерна единица за измерванре на температура, като 0K=-273°C. Най-просто казано – цветът, с който би светело едно тяло при определена температура се нарича топлина на светлината. Дневната светлина обаче е 5000К, което видимо я отличава от тази на електрическата крушка.

Светодиодното осветление може да се подбере така, че да задоволи всеки вкус и всяко настроение. Използваните от нас светодиоди обхващат целия спектър на видимата светлина и според желанията на отделния клиент можем да предложим светлина, същата като тази през деня, светлина подобна на класическите електрически крушки с нажежаема жичка или каквото друго си пожелаете!

ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ

Масово използваните крушки с нажежаема жичка работят при температури над 3000°C. Атомите на повърхността на жичката се отделят под формата на пари, които се отделят по стъкления балон. Получава се изтъняване на жичката и увеличаване на нейното съпротивление, като по този начин намалява светенето на крушката. Поради тази причина средният живот на такива крушки е едва 1,000 часа или приблизително 50 дни непрекъснато светене. Животът на елементите, които използваме за изграждне на светодиодното осветление, нормално е 50,000 часа, като може да достигне над 80,000 часа. Това показва 50 пъти по-дълъг живот на светодиодното осветление от стандартните крушки (или над 5 години непрекъснато светене). Дори и сравнено с доста по-дългия живот на луминисцентните лампи (8,000-12,000 часа), сервизното обслужване на помещения, осветени със светодиодно осветление се извършва от 4-6 пъти (при луминисцентно осветление) до 50 пъти (при осветление с крушки или луни с нажежаема жичка) по-рядко! В жилищно помещение това не изглежда кой знае какво, но при големи офисни и промишлени помещения от стотици квадратни метри, това е значителна икономия на ресурс!

ПО-МАЛКА КОНСУМАЦИЯ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ

Светодиодното осветление е около 10 пъти по-икономично откъм консумация на електроенергия от осветлението с конвенционални крушки. Луминисцентното осветление на пръв поглед също изглежда по-икономично. Луминисцентна тръба 40W осигурява осветление като крушка с нажежаема жичка от 100W. Но никъде не се споменава консумацията на електроенергия на захранващия блок на луминисцентната тръба. Дроселът в нея изразходва почти същото количество електроенергия, колкото и самата тръба или за еквивалент на 100W осветление с крушка с нажежаема жичка се изразходват около 80W електроенергия при осветление с луминисцентни осветителни тела и икономията остава само 20% срещу цели 90% при светодиодното осветление.

BG  EN